Omiš

Omiš je mali srednje dalmatinski grad i luka između Splita i Makarske, smješten na ušću rijeke Cetine.
Kroz povijest Omiš je bio ozloglašeno gusarsko gnijezdo, a Omiški Gusari među najopasnijim na cijelom Mediteranu. Dokazi burne i ponosne povijesti Omiša su vidljivi na svakom koraku Omiške Rivijere. Danas je Omiš središte turističke rivijere iznimne ljepote smještene u samom srcu Jadrana i centar hrvatskog aktivnog turizma.

Brojne plaže i uvale, mediteransko raslinje, bogata kulturna i gastronomska ponuda, svjež zrak i kristalno plavo more čine Omišku Rivijeru savršenim utočištem za one koji traže predah od modernog životnog ritma. Prekrasna rijeka Cetina i njezin kanjon, krške ljepotice planine Dinara, Mosor i Babnjaca, prastari maslinici i vinogradi i obližnji srednje dalmatinski otoci zajedno čine ambijent nevjerojatne ljepote. Za one koji vole aktivni odmor, Omiš je uistinu savršena destinacija. Rafting na rijeci Cetini, Zipline, slobodno penjanje, planinarenje, pješačenje u prirodi, jedrenje na dasci samo su neke od aktivnosti koje jedinstvena Omiška Rivijera nudi svojim posjetiteljima.

Smješten u srcu Dalmacije, Omiš predstavlja savršenu ishodišnu destinaciju za istraživanje ostatka Dalmacije, njenih otoka, povijesti kulturnog nasljeđa i prirodnih ljepota. Prastari rimski gradovi Split i Salona su samo pola sata vožnje udaljeni od Omiša. Otoci Brač, Hvar, Šolta, Korčula i Vis su Vam iz Omiša nadohvat ruke.