Događanja

Središte omiškog kulturnog ljeta pripada "Festivalu Dalmatinskih Klapa", koje postoji od 1967. godine. Festival dalmatinskih klapa pridonio je i njegovanju kulture pučkog pjevanja, a klape koje su na omiškim festivalima postizale najbolje uspjehe, postale su cijenjene diljem Europe na festivalima takve vrste. Klapska pjesma temelji se na a capella pjevanju, a stihom povezuje sve postojanje života dalmatinskih ribara i težaka kroz teška stoljeća.

Osim Festivala klapskog pjevanja u kulturnim programima "Omiškog Kulturnog Ljeta" zastupljeni su koncerti i recitali u crkvama i klaustru franjevačkog samostana, dramske predstave na trgovima, blagdanske pučke svečanosti, izložbe, književno-glazbeni susreti.

Omiške gusarske večeri, Ludi skokovi, Omiški plivački maraton, Ribarske večeri, Karneval, proslava Međunarodnog Praznika Rada u Radmanovim Mlinicama koja okuplja više desetaka tisuća ljudi iz cijele Dalmacije su još neki od događaja koje će Vaš posjet Omišu učiniti nezaboravnim.

Za one koje traže noćni život i zabavu brojni kafići, noćni klubovi i disco barovi omiške, makarske i splitske rivijere garancija su nezaboravnog odmora.

Provedite nezaboravan odmor u hotelu Diadem i uživajte u mnogobrojnim kulturnim događanjima.