Omiška avantura

Iskusite potpuno novi doživljaj i avanturu koju sigurno nećete zaboraviti. Uz dozu vrhunske zabave uživajte u prirodnim ljepotama omiškog kraja. Omiš zbog svog idealnog položaja koji se nalazi u srcu srednje Dalmacije, između gradova Splita (20 km) i Makarske (35 km), te iznimne ljepote i kontrasta mora, rijeke i planine idealno je odredište za sve ljubitelje avanturističkih sportova.

ZIPline je adrenalinska zabava gdje se gosti spuštaju kroz kanjon niz čelično uže, osigurani pojasom. Avantura također uključuje obuku i kratku šetnju prirodom.
ZIPline se nalazi 3km od Omiša, u kanjonu rijeke Cetine i sastoji se od 8 žica ukupne dužine 2100m. Ovisno o veličini grupe ZIPline vam pruža do 3 nezaboravna sata zabave i prekrasne prirode.

Rafting na rijeci Cetini traje između 3 i 4 sata, na 12 km dugom dijelu rijeke. Staza prolazi kroz slikovite usjeke, zaigrane vodopade i brzace te završava u Radmanovim Mlinicama. Tu možete predahnuti i uživati u čudesnom prirodnom ambijentu koji je svojim svježim zrakom i specifičnim reljefom, tako različit od obližnje jadranske obale. 

Canyoing na rijeci Cetini jedan je od najboljih avanturističkih izleta u Hrvatskoj. Uživajte u skrivenim prirodnim ljepotama kanjona rijeke Cetine, čudesnim stjenovitim pejzažima kanjona koji ima dubinu i do 150m.
Canyoing uključuje hodanje i plivanje kroz brzace, plivanje u kristalno čistim prirodnim bazenima, skakanje sa stijena u jezera i slapove rijeke Cetine. Sve što trebate za canyoing je kupaći kostim, sportsku obuću, poznavanje tehnika plivanja i, naravno, avanturistički duh. Svu potrebnu opremu dobivate na startu canyoinga. Polazak je u 12:30 iz Omiša i traje oko 5 sati.

Slobodno penjanje namijenjen je osobama iznad sedam godina bez prethodnog iskustva u penjanju. Izlet počinje u 9h ujutro na penjalištu Planovo i traje oko 3 sata. Nakon upoznavanja sa instruktorom polaznik tečaja dobiva na korištenje svu potrebnu opremu kao što su penjačke cipele, penjački pojas i kacigu. Osim samog penjanja program uključuje osnovne tehnike korištenja opreme za free climbing. Nakon tečaja polaznik dobiva certifikat i fotografije svoje avanture.

Hiking na tvrđavu Fortica
Tvrđava Fortica nalazi se na planinskom masivu po imenu Omiška Dinara, točnije na 307m nadmorske visine. Očekujte prekrasan pogled na dalmatinske otoke i značajnu povijesnu priču tvrđave Fortice. Hiking ture kreću u 9 sati iz Omiša i traju dva i pol do tri sata.

Hiking do crkvice Gospe od sniga
Gospe od sniga je crkva na planinskom masivu Poljičke planine, točnije na Stomorici. Polazak je iz Omiša u 9h, zatim se pješači do sela Naklice gdje počinje uspon na crkvicu Gospe od sniga. Izlet traje između tri i tri i pol sata.

Hiking kroz kanjon rijeke Cetine
Obilaženje prekrasne prirode kanjona rijeke Cetine, istraživanje pećine Javornica koja je značajan arheološki lokalitet. U ljetnom razdoblju moguće je i kupanje u kristalno čistoj rijeci Cetini. Polazak je iz Omiša u 9h i traje tri do četiri sata.

Extreme hiking
Riječ je o disciplini hiking (šetanje po atraktivnim planinarskim putovima), istraživanje prekrasnih i zabačenih dijelova prirodnih ljepota kanjona rijeke Cetine uz nekoliko extremnih dodataka kao što su: savaladavanje raznih prepreka na stazama, prelaženje po rubovima strmih stijena, prelaženje potoka, penjanje po stijenama i, spuštanje užetom niz 45m visoku stijenu i razgledavanje pećine Javornica koja je značajan arheološki lokalitet. Polazak extreme hikinga je u 8h iz Omiša i traje četiri do pet sati. 

Sve informacije o sportskim avanturama na području Grada Omiša i okolice možete dobiti na našem kiosku suvenira ispred PC Studenac. Ljubazne djelatnice će Vam objasniti sve što trebate znati i rezervirati željene termine.